Sportininkams apie kreatiną. Viskas, ką turite žinoti

Maisto papildaiAktyviau sportuojantys žino, kad tinkami maisto papildai gali padėti ne tik greičiau pasiekti norimus rezultatus, tačiau taip pat ir geriau jaustis po labai aktyvios treniruotes. Šiuo metu esant labai plačiai papildų pasiūlai renkantis jums labiausiai tinkamus geriausia yra tarti su treneriais. Tiesiog tiksliai žinant Jūsų siekius – galima patarti ir dėl papildų, kurie padės dirbti našiau, siekti geresnių tikslų, galiausiai, po treniruotės visada jaustis puikiai.

Vienas dažniausiai minimų papildų yra kreatinas. Kadangi jis gana plačiai ištirtas – žinomas poveikis, privalumai, kurie buvo įrodyti ir moksliškai.

Kas yra kreatinas?

Kreatinas yra natūraliai randama medžiaga, kurios sudėtis yra panaši į aminorūgščių. Jis yra randamas tokiuose maisto produktuose kaip jautiena bei kiauliena, taip pat ir žuvis. Ši medžiaga žmogaus organizme gaminama kepenyse bei inkstuose, kasoje. Žmoguje, kuris sveria apie 70 kilogramų, organizme yra apie 120 gramų kreatino, o vartojant papildus galima pasiekti ir 160 gramų. Tai sveika ne tik sportuojantiems, tačiau visiems, kurie nori jaustis geriau.

Mūsų kūnas kiekvieną dieną suskaido apie 1-2 procentus kreatino, kuris yra mūsų organizme ir tam, kad jis būtų atstatomas – būtina šią medžiagą gauti iš tokių maisto produktų kaip mėsa arba žuvis. Dar geriau – maisto papildų, kurie leis būti ramiu, kad visos atsargos bus „po ranka“, jų tikrai netrūks.

Vartojant kreatino papildus – bus galima kur kas geriau pasiekti norimų sporto rezultatų. Žinoma, tai nereiškia, kad raumenų masė augs nieko nedarant, tačiau faktas, kad su tinkamais papildais – rezultatas bus greitesnis ir labiau džiuginantis. Dėl to greta kreatino siūlome nepamiršti iš proteino bei amino rūgščių.

Kreatino poveikis

Toliau skaityti „Sportininkams apie kreatiną. Viskas, ką turite žinoti”