LOR gydytojas – ką gydo

Sinusitas

Susirgus sinusine infekcija, įvyksta skruostų, kaktos ir tarp akių esančių sinusų ertmių uždegimas ir patinimas. Tai labai nemaloni infekcija, kuria kasmet suserga dešimtys milijonų žmonių pasaulyje. Įrodyta, kad sinusitas daro didelę įtaką bendrai žmogaus gyvenimo kokybei.

Kas yra sinusitas ir kokie jo simptomai?

Kai sinusų gleivinės infekuojamos ir kyla uždegimas, tai vadiname sinusitu arba rinosinusitu. Sinusai jungiasi į nosies ertmes, todėl į juos taip pat gali išplisti sinusinė infekcija. Rezultatas – viso veido patinimas ir skausmas, pasunkėjęs kvėpavimas.

Sergant sinusine infekcija, gali pasireikšti šie simptomai:

1) nosies užgulimas;

2) bėganti nosis;

3) niežtinti nosis;

4) galvos skausmas;

5) pakitusios spalvos arba drumstos išskyros iš nosies;

6) nuovargis;

7) skausmas ir spaudimas veide;

8) patinimas aplink akis;

9) sumažėjęs uoslės pojūtis;

10) gerklės skausmas;

11) sausas, nuolatinis kosulys, ypač naktį;

12) karščiavimas.

Sinusito diagnostika, klasifikacija ir gydymas

Jūsų LOR gydytojas gali diagnozuoti sinusitą trimis būdais: atlikdamas apžiūrą, naudojant nosies endoskopiją arba naudojant kompiuterinės tomografijos (KT) nuskaitymą, kuris sukuria 3D vaizdą. Jei jūsų apžiūros ar testo rezultatai rodo sinusinės infekcijos požymius, gydytojas nuspręs, ar jūsų simptomai priklauso vienai iš dviejų kategorijų, atsižvelgdami į priežastį ir simptomų trukmę:

Toliau skaityti „LOR gydytojas – ką gydo”

Skydliaukės tyrimai padės užkirsti kelią ligoms

Vis daugiau moterų skundžiasi svoriu, kuris, atrodo, kad auga iš niekur. Žinoma, nors tik atrodo, kad jos valgo tinkamą kiekį ir tinkamą maistą, tačiau kitoms tikrai tenka kovoti su svoriu, nors mityba ir fizinis aktyvumas yra tinkamas. Kodėl? Kadangi yra įvairios skydliaukės problemos, kurios sukelia ne tik svorio augimą, tačiau ir spuogus bei kitus nemalonus, kurie gali apsunkinti gyvenimą.

Jeigu ir Jums taip yra – pirmiausia reikalingi skydliaukės tyrimai, kurie gali padėti rasti priežastį ir tuo pačiu su mediko pagalbą – ją gydyti.

Geriausia yra privačios klinikos

Kadangi šiuo metu skydliaukės tyrimus atlieka labai daug klinikų – visada geriausia yra rinktis tą, kuri teikia ne tik šiuos, tačiau ir daugelį kitų tyrimų. Tokiu atveju Jūsų sveikata bus rūpinamasi visapusiškai ir tuo pačiu bus galima džiaugtis, kad esant bet kokiam organizmo pokyčiui – bus greitai ieškoma galimos problemos šalinimo būdo.

Renkantis klinikas siūlome įvertinti kelias smulkmenas, kurios gali padėti rasti Jums labiausiai tinkamą.

  1. Daugelį domina paslaugų kainos.
  2. Skaitomi kitų žmonių atsiliepimai.
  3. Žiūrima, ar ir atliekamas tyrimas, ar ir gydoma.
  4. Taip pat – koks klinikos specialistų bendravimas.
  5. Pasirenkama pagal lokaciją.
  6. Ir panašiai.

Kas lemia ligas?

Toliau skaityti „Skydliaukės tyrimai padės užkirsti kelią ligoms”