Pasiruoškite: parama saulės elektrinėms verslui 2021 metais

Švariosios energetikos vystymas viena iš prerogatyvų Europos Sąjungoje, taip pat ir Lietuvoje. Dažniausiai šios energijos šaltiniu pasirenkama saulė, nes saulės elektrines, skirtingai nei vėjo, galima statyti mažame žemės plote ar tiesiog ant stogo, ji nesudaro pavėsio, todėl gyventojams ir verslininkams jas nesudėtinga įsirengti. Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) teikiama parama saulės elektrinėms skatina verslininkus vis dažniau pagalvoti apie švarios energijos naudojimą. 2020 metais verslui įsigyti saulės elektrines skirta 10 mln. eurų.

Pasiruošimas naujiems kvietimams dėl paramos saulės elektrinėms

Naujas kvietimas teikti paraiškas paramai saulės elektrinėms bus 2021 metais, tačiau iki to laiko įmonės turėtų tinkamai pasiruošti. Vieni iš svarbiausių uždavinių yra gauti įmonės valdytojų sutikimą. Paskui reikia gauti leidimus iš ESO ir Valstybės energetikos reguliavimo tarnybos (VERT). Tai gali užtrukti iki pusantro mėnesio. Dėl šių leidimų išdavimo galima konsultuotis su saulės energetikos įmonėmis. Turintys daugiau patirties specialistai padės greičiau gauti reikiamus dokumentus. Taip pat konsultuojantis su saulės energetikos įmone reikėtų apsibrėžti, kokio dydžio jėgainė reikalinga, kur ją geriau įrengti.

Toliau skaityti „Pasiruoškite: parama saulės elektrinėms verslui 2021 metais”

Fotoepiliatorius ir kremai – sąjunga, kuri pasirūpins Jūsų kojų oda

Nepriklausomai nuo to, kokia yra Jūsų kūno oda – jis ne tik gali, tačiau ir turi visada atrodyti puikiai. Nuostabu tai, kad šiuo metu yra ne viena depiliacijos priemonė, kuri gali padėti ne tik pašalinti plaukų likučius, tačiau taip pat ir pasirūpinti, kad oda visada būtų glotni ir tuo pačiu švelni.

Plaukelių šalinimui labiausiai tinka epiliatoriai, kuriuos galima įsigyti čia: https://grozioformule.lt/produktas/ipl-fotoepiliatorius/. Esame tikri, kad jie garantuos ne tik gražią, tačiau ir labai švelnią odą. O tuo pačiu taip pat reikalingos ir drėkinimo priemonės, kurios rūpinasi Jūsų kūnu iki mažiausių smulkmenų.

Dažniausiai sistemas ir tuo pačiu priemones, kurios skirtos drėkinimui – geriausia pirkti specializuotose prekybos vietose. Tokiu atveju bent jau būsite rami dėl kokybės. Juk šiuo metu galima rasti tokių epiliatorių, kurie kainuoja labai pigiai. Kai kuriems atrodo, kad tokiu atveju ir neverta mokėti daug, juk koks skirtumas – iš ko pagaminti įrenginiai. Tačiau skirtumas yra ir jis labai didelis. Blogiausia, kai bandoma taupyti savo sveikatos sąskaita, o juk netinkamai veikianti sistema – gali sukelti daug problemų. Nuo jos dažniausiai atsiranda ir įaugę plaukeliai, kurie tikrai kelia ne tik estetines problemas, tačiau taip pat ir skausmą.

Toliau skaityti „Fotoepiliatorius ir kremai – sąjunga, kuri pasirūpins Jūsų kojų oda”

Kokie krautuvai dažniausiai pasirenkami?

Perkant brangią prekę svarbu atkreipti dėmesį į daugelį dalykų. Dažnai žmonėms yra svarbu pasirinkti prekę, kuri efektyviai veiktų. Tačiau pasirinkti gerą gaminį dažnai yra sudėtinga. Perkant krautuvą yra svarbu atkreipti dėmesį į kuo daugiau detalių. Krautuvai yra brangūs, todėl svarbu pasirinkti prekę, kuri būtų gera ir efektyviai dirbtų. Rinktis reikėtų ne tą, kuris dažniausiai pasirenkamas, o tą, kuris geriausiai atliks reikiamus darbus. Pasirinkti galima įvairiausius krautuvus, kadangi jie skiriasi daugeliu kriteriju. Atkreipti dėmesį reikia į tai, jog skiriasi paskirti. Todėl nebūtinai pasirinktas krautuvas bus sėkmingai panaudotas ir palengvins darbą. Krautuvus rinktis reikia atidžiai. Renkantis reikia atkreipti dėmesį į daugelį dalykų. Pradėkime nuo to, jog krautuvai skiriasi kaina. Kai kurie krautuvai kainuoja pigiau, kiti brangiau. Tai priklauso nuo daugelio dalykų, įskaitant krautuvo amžių, gamintoją ir kitus dalykus. Renkantis reikia atkreipti dėmesį, jog krautuvas galėtų būti efektyviai panaudotas. Tačiau svarbu atkreipti dėmesį į kainą. Krautuvai gali būti brangesni, kiti pigesni. Todėl svarbu nustatyti biudžetą ir tuomet rinktis prekę. Galima pasirinkti pigesnę prekę, kuri gerai atlieka darbą, svarbu tik turėti realius lūkesčius. Pasirinkus pigesnę prekę, nereikėtų tikėtis, jog ji turės įvairias funkcijas. Tačiau akivaizdu, jog pigi prekė gali gerai veikti ir būti efektyviai panaudota darbe. Renkantis prekę svarbu atkreipti dėmesį ne tik į kainą, bet ir į kitus svarbius dalykus. Tai, kokius darbus krautuvas gali atlikti, labai svarbu. Kai kurie perka krautuvą nesigilindami į tai, kokius darbus krautuvas gali atlikti. Gali būti, jog pasirinktas krautuvas turi reikiamas funkcijas, tačiau negali pakelti reikiamo svorio ir panašiai. Todėl renkantis svarbu atkreipti dėmesį, jog būtų galima pasirinkti prekę, kuri gerai atlieka darbą.

Toliau skaityti „Kokie krautuvai dažniausiai pasirenkami?”