Katė – nepriklausomybė ir meilumas. Kur slypi visa paslaptis?

Katės įvaizdis anuomet ir dabar

Katės yra labai paslaptingi gyvūnai. Pakankamai dažnai jas suprasti tampa itin sunku. Draugystė a\tarp žmogaus ir katės užginė labai seniai. Tačiau, joje kas nors vis nuolat kinta. Tačiau, dinamika neaplenkia ir kai kalbame apie kačių poziciją žmogaus namuose. Prisiminkime, kad senovėje jos buvo garbinamos ir tai buvo šventas gyvūnas ne vienoje šalyje. Tačiau, laikui bėgant jos tapo pelių gaudytojomis. Ši funkcija tapo nuo jų neatsiejama. Verta pastebėti, kad šiandien vėl turime tam tikrą posūkį šiuo klausimu. Katėmis gėrimąsi iš naujo. Jos nebėra tik nepageidaujamų kenkėjų apsauga, tačiau, kur kas dažniau tampa neatsiejama namų puošmena.

Keletas ekspertų patarimų kalbant apie kačių sveikatą

Negalima nepastebėti, kad kačių sveikatą lemia ne vienas labai svarbus faktorius. Būtina atkreipti dėmesį į tai, kad juos gali sudaryti tokie esminiai momentai kaip sveika mityba, vandens kiekis ir propaguojamas gyvenimo būdas. Šie trys elementai yra patys svarbiausi. Jie turi tapti mūsų neatsiejama gyvenimo dalimi. Drąsiai galima teigti, kad visa ko kertinis momentas yra kačių maistas. Jis turi būti subalansuotas ir pritaikomas ne tik pagal augintinio amžių, tačiau ir pagal jo svorį. Verta pastebėti tai, kad neretai pateikiamas asortimentas gali sukelti nemažai streso. Tačiau, tai tikrai nebus problema tuomet, kai viską patikėsite į specialistų rankas. Jeigu išsirinkti darosi sunku visuomet pasikonsultuokite su vererinarijos vaistininku arba galite kreiptis konsultacijos į veterinarijos gydytoją. Kartu tikrai pavyks rasti pačius geriausius sprendimus. Tarkime, puikiai žinomas gamintojas Royal Canin gali pasiūlyti ne vieną aukštos kokybės maisto gaminį. Šiuo klausimu kalbama ne tik apie sausą, tačiau ir šlapią ėdalą. Jų darna ir įvairovė katės organizmui yra labai svarbi. Be kita ko, verta pastebėti tai, kad šis maistas yra praturtintas ne tik baltymais ir reikalinga ląsteliena, tačiau jose gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų. Kitas labai svarbus aspektas katės sveikatai yra vanduo. Jo katė turėtų vartoti pagal poreikį. Paprasčiausia stebėkite, kad katės gertuvėje nuolat nestigtų vandens. Pamatę joje trūkumą – skubiai papildykite. Jeigu skysčiai bus suvartojami nuosekliai, katės virškinimo sistema veiks kur kas sklandžiau, o tai reiškia, kad ji jausis gerai, bus aktyvi. O judėjimas būtent ir yra trečiasis aspektas, kuris labai svarbus gerai savijautai. Laisvalaikiui praturtinti puikiai tinka gyvūnų prekės. Jomis galima naudotis tiek patalpose, tiek ir atvirose erdvėse.

Pasiruoškite iššūkiams – pradedame statyti namus

Ką mums reiškia namai?

Namai yra kiekvieno iš mūsų gyvenimo projektas, kuriam ruošiamės jau nuo pačių pirmų savo gyvenimo dienų. Verta pastebėti tai, kad dar būdami vaikai pradeda galvoti apie tai, kokiuose namuose norėtume gyventi kai užaugsime. Tai darome ne tik piešdami juos ant popieriaus lapo, tačiau, šiuolaikinės technologijos tai leidžia padaryti labai išmaniai. Verta pastebėti tai, kad yra sukurtas ne vienas kompiuterinis žaidimas, programėlės, internetiniai virtualūs užsiėmimai, programos ir pan. Būdų, kaip būtų galima padaryti yra tikrai ne vienas. Drąsiai galima teigti, kad šiuolaikiniai vaikai jais mėgsta naudotis kur kas labiau. Laikai labai keičiasi, taigi, visiškai natūralu, keičiasi ir ateities įsivaizdavimas. Jis nuolat tobulėja, tampa dar labiau inovatyvesnis ir išmanesnis. Verta pastebėti tai, kad be techninių priemonių jau labai sunku įsivaizduoti savo gyvenimą. Jos yra visur aplink mus, kad ir kur eitume, kad ir ką bedarytume. Taigi, visiškai natūralu, kad namai yra mūsų gyvenimo prasmė. Juos kuriame ir apie juos svajojame nuolatos. Drąsiai galima teigti, kad svajonės tikrai nesibaigia tuomet kai įsigyjame arba pastatome namus. Jos tęsiasi iki tol, kol esame gyvi. Jeigu mums nėra aktualūs statybos darbai, galbūt planuojame vienos ar kitos erdvės renovaciją. Be kita ko, negalima pamiršti tuo, kad namui labai svarbus ne tik eksterjeras, tačiau ir interjeras. Jo planavimas iki mažiausių detalių užima labai svarbią poziciją. Ar tai būtų karkasiniai sodo nameliai ar plytomis grįstos pastato konstrukcijas jos be jokios abejonės yra labai svarbios kalbant apie abu šiuos aspektus.

Toliau skaityti „Pasiruoškite iššūkiams – pradedame statyti namus”

Augintinio apsauga nuo aplinkos veiksnių ir aplinkos apsauga nuo gyvūno. Ko negalima pamiršti?

Kaip elgtis, kad augintinis būtų saugus ir jis nesukeltų pavojaus aplinkai?

Tikrai dažnai kylančia ir opia problema tampa augintinių apsauga ir tai, kaip nuo jų neprognozuojamų veiksmų galime apsaugoti aplinką. Tikrai ne kartą teko girdėti apie taip, kaip naminis gyvūnas sužaloja kitą gyvūną ar net užpuola žmogų. Kad ir kaip gerai, atrodytų, jog pažįstate savo augintinį, tačiau 100 procentų juo pasitikėti niekuomet negalima. Taip yra ir su žmonėmis ir su gyvūnais – ji galioja visiems be jokios išimties. Kartais labai sunku nuspėti, kokie gali būti jų veiksmai sutikus svetimą žmogų, atsidūrus vienoje ar kitoje situacijoje ar aplinkoje. Elgesys gali kardinaliai pasikeisti akimirksniu. Tokiu atveju būtina imtis pagrindinių saugos priemonių. Dėka jų, tiek ir jūs, tiek ir jūsų gyvūnas bei aplink esantys erdvės veiksniai bus saugūs ir galės jaustis ramiai. Tai galima padaryti tikrai labai paprastai. Pakanka vos keletos elementarių daiktų, kurie padeda visą tai užtikrinti. Tai yra tokie daiktai kaip antkakliai šunims, pavadėliai, antsnukiai, petnešos. Jie užtikrina, kad jūsų rankose augintinis bus saugus ir nei jam, nei aplinkoje esantiems daiktams ar gyviems organizmams nekils pavojus. Būtina pastebėti tai, kad tai yra labai svarbu tuomet kai augintinis yra labai didelis. Šiuo atveju kalbame apie masyvias šunų veisles, tokias kaip haskis, aliaskos malamutas, labradoras, vokiečių aviganis ir pan. Jie yra ne tik didelės išvaizdos, tačiau ir jų kūno svoris yra tolygus suaugusio žmogaus svoriui, o kartais gali būti net didesnis. Sutikti tokį augintinį be prieš tai išvardytų apsaugos priemonių gali būti labai nemalonu. Nors jis ir gali nepadaryti nieko blogo, tačiau svetimo šuns buvimas greta, kuomet jo kūno sudėjimas yra pakankamai didelis gali sukelti nemalonių emocijų. Be kita ko, negalima pamiršti to, kad auginant tokį šunį visuomet labai svarbu nuolatinis jo mokymas – dresavimas. Tai galima padaryti ir namuose, tačiau tam yra reikalingos tam tikros žinios, kaip galima tai padaryti. Be jokios abejonės, drąsiai galima teigti, kad neteisingai išmoktos komandos gali pakenkti. Tokiu atveju kur kas geresnis pasirinkimas patikėti savo augintinį dresūros specialistui. Jis išmokys pagrindinių gero elgesio taisyklių ir suteiks jums naudingų patarimų, kaip visą tai galima vystyti toliau. Taip augintinis taps kur kas paklusnesnis, o tai suteikia saugumo.

Elektromobiliai – šiandienos realybė ar tik ateitis?

Elektromobiliai šiandienos automobilių parke – kokios visa to priežastys?

Techninių priemonių naudojimosi galimybės šiandien yra labai plačios. Galime įsigyti nuosavas arba naudotis viešojo transporto teikiamomis paslaugomis. Verta pastebėti tai, kad ką ir bepasirinktumėte, tai yra prieinama kiekvienam norinčiam. Naudojimosi galimybės suteikia kur kas patogesnias judėjimo galimybes. Puikiai suvokiame tai, kad šiandienos gyvenimo ritmas be jų yra neįsivaizduojamas. Numatomos, užsibrėžtos laikos tikrai ne retai būna tarpusavyje sunkiai suderinamos. Tarkime vakare po darbo lekiate į sporto klubą esantį visai kitoje miesto dalyje arba turite nuvykti į ne greta esančius užsiėmimus. Būtų neįmanoma visa to padaryti, jeigu neturėtume transporto priemonių arba neturėtume galimybės pasinaudoti viešuoju transportu. Be jokios abejonės supranta tai, kad ne visai laikais infrastruktūra buvo išsivysčiusi. Žinoma, ne tobula ji dar yra ir šiandien. Neretai pamatome trūkumų, tad perspektyvos tobulėti dar tikrai yra kus. Tačiau, reikia pasidžiaugti tuo, kad šis aspektas tikrai nestovi vietoje ir sulaukia pakankamai daug dėmesio. Ne tik pats pasaulis, konkrečiai – valstybė, tačiau ir patys žmonės pamažu prisideda prie modernizacijos ir diegiamos inovacijų. Puikus to sprendimo būdas yra elektromobilių techninio parko papildymas. Tai gali padaryti bemaž kiekvienas iš mūsų. Jų pasirinkimo galimybės yra itin plačios, tiek nauji, tiek ir naudoti elektromobiliai yra sėkmingai pritaikomi juos pasirinkusių žmonių gyvenime. Verta pripažinti tai, kad nors inovacijos dažnai ir sukelia nemenkų abejonių, dvejonių dėl pasirinkimo, tačiau žmonės jų pageidauja ir noriai dalyvauja ir naudojasi suteiktomis galimybėmis. Žinoma, kiekviena jų turi tam tikrus privalumus ir trūkumus. Dažnu nesklandumu šiuo atveju tampa ikrovimo laidai elektromobiliams. Verta pastebėti, kad būtent šio tipo transporto priemonių dar tikrai nėra gausu, jos tik pradeda savo funkcionavimą visuomenėje pamažu ir nedideliais žingsniais. Tad iššūkiu tampa tam tikrų dalių, prietaisų įsigijimas. Tačiau, būtina atkreipti dėmesį į tai, kad reaguodama į visuomenės susidomėjimą šiomis transporto priemonemis, keitėsi ir autodetalių rinka. Ją vis dažniau papildo elementai, kurie yra skirti būtent šioms, mažiau taršioms transporto priemonėms. Be kita ko, bet kokiu atveju yra labai svarbus ir ekonomiškumas. Kasdien pastebime vis didėjančias įvairių rūšių kuro kainas, tad judėjimas finansiniu aspektu sukelia tikrai nemažai išlaidų. Tad būtent modernūs elektromobiliai yra puikus pasirinkimo būdas. Apibendrinant galima teigti, kad atnaujinti automobilių parką yra naudinga ne tik tvarios gamtos išsaugojimo, tačiau ir ekonominiu aspektu.

Judėjimo priemonės turiningam jūsų laisvalaikio praleidimui

Kaip galima leisti laisvalaikį aktyviai?

Laisvalaikis yra laikas, kuris skirtas mūsų atsipalaidavimui. Jo metu galima bent trumpam atsikvėpti po sunkių dienos darbų, pamiršti nemalonumus ir iškilusius rūpesčius, buities problemas. Verta pastebėti tai, kad kiekvieno iš mūsų laisvalaikio praleidimo būdas gali būti labai skirtingas. Vieni mėgstame aktyvias, na o kiti – pasyvias veiklas. Tai lemia mūsų propaguojamas gyvenimo būdas, požiūris į vienus ar kitus aspektus. Pasyvus laisvalaikis gali būti leidžiamas gulint greta baseino ar kito vandens telkinio, besilepinant saulės spinduliais, taip pat tokiam poilsiui puikiai tinka piknikai, mėgavimąsis gamtos objektais. Pasyvus poilsis yra visa tai, kas ne reikalauja itin didelės fizinės, aktyvios veiklos ir ištvermės. Visai kas kita yra kalbant apie aktyvų poilsį. Jis yra priešingybė pasyviam poilsiui. Jo metu norima patirti kaip galima daugiau, pamatyti kuo įvairesnių objektų. Tad verta pastebėti tai, kad jo metu yra labai dažnai naudojamos judėjimo priemonės. Tai gali būti riedlentės, riedučiai ar K2 riedučiai, paspirtukai, dviračiai, riedlentės ir pan. Jos labai praturtina aktyvų laisvalaikį. Visą tai leidžia paivairinti mėgstamas veiklas, kurios gali būti leidžiamos ne tik gryname ore, tačiau ir uždarose veiklose. Dažnai vienos ar keletos iš jų pasirinkimas tampa žmogaus gyvenimo būdu. Du viena ar kita priemone jis nori pasiekti vis daugiau užsibrėžiamų tikslų, tad ir pats laisvalaikis tampa kur kas produktyvesniu ir laikas nėra leidžiamas bergždžiai. Be kita ko, tai puikus būdas palaikyti gerą sveikatos būklę ir fiziškai sutvirtinti kūną. Privalumus galima vardinti ir vardinti. Kad ir kaip mėgtume pasyvų poilsį, kartais smagu pakeisti jį aktyviu ir savo gyvenimui suteikti kitų spalvų. Taip nesukursite monotonijos ir jausitės puikiai.

Toliau skaityti „Judėjimo priemonės turiningam jūsų laisvalaikio praleidimui”