Faktai, mitai ir įdomybės iš viso Pasaulio apie prezervatyvus

Prezervatyvai – tai viena iš labiausiai rekomenduojamų apsisaugojimo priemonių ne tik nuo nepageidaujamo nėštumo, bet ir lytinių ligų. Tai priemonė, kuri yra tiek įprasta ir žinoma, jog ja nebėra domimasi. Ta2iau yra tiek daug faktų ir įdomybių visame Pasaulyje apie šias apsisaugojimo priemones prezervatyvus, kad tubūt daugelis iš jūsų nustebtumėte sužinoję. Taip pat, kai kurie mitai apie sargius sklandantys nuo neatmenamų laikų yra vis dar gajūs.

Apsaugos priemonių istorijaTaigi, jeigu tu manai viską žinantis apie prezervatyvus – išbandyk save:

  • 1844 metais Charles Goodyear įregistravo pirmąjį guminių prezervatyvų gamybos patentą.
  • Prezervatyvai pardavinėjami automatuose nuo 1928-ųjų. Vokietijoje įkurta prezervatyvų gaminimo bendrovė “Fromm” 2008-aisiais šventė 80-ies metų, kai prezervatyvai pardavinėjami smulkių prekių automatuose, jubiliejų. Jų produktas – “Fromm Act” – buvo pirmieji užsiėmę šia veikla. Idėja pardavinėti prezervatyvus automatuose ilgą laiką buvo gana kontraversiška, ypač prie JAV vidurinių mokyklų. Buvo teigiama, kad prezervatyvų pardavinėjimas skatina seksą – kol nėra prezervatyvų, nėra minčių ir apie seksą.
  • Net iki pat 1985 metų Airijoje prezervatyvai buvo parduodami griežtai tik su receptu ir tik vyresniems nei 18 metų asmenims. Visai taip pat kaip perkant alkoholį.
  • Kokainas ir daug kitų narkotikų – ne vienintelė medžiaga kurią narkotikų prekeiviai pakuoja į prezervatyvus ir bando pervežti savo skrandžiuose. Policija yra sulaikiusi ir tokių, kurie bandė lygiai tokiu pat būdu parsivežti ir savo "uždarbį" – popierines pinigų kupiūras sukištas į prezervatyvą. Narkotikų baronai tokie gudrūs ir išradingi jog išbando visus įmanomus variantus – štai JAV buvo sulaikytas nuodingų gyvačių siuntinys kuriame kokainas buvo paslėptas prezervatyvuose, o šie įdėti į roplių kūnus.
  • Ar žinote, kad Daniškoje kalboje prezervatyvas yra "Svangerskabforebyggendemiddel".
  • Švedijoje, trumpą laikotarpį veikė greitoji prezervatyvų pagalba, kuri pristatydavo prezervatyvus paskambinus greitajam specialiam numeriui.
  • 2007 m. Indijoje buvo atidarytas pirmasis naktinis klubas, kuriame viskas buvo susiję su prezervatyvais – sargiais. Interjeras, personalo apranga ir net grąža buvo atiduodama prezervatyvų pakeliais arba kitomis smulkmenomis susijusiomis su saugiu seksu.
  • Menininkas Niki Johnson sukūrė Popiežiaus Benedikto XVI portretą iš 17 tūkstančių prezervatyvų. Ir šis paveiklas tapo tikrai įžymus Pasaulyje.
  • Visų laikų didžiausia prezervatyvų kolekcija pasaulyje priklauso italui Amatore Bolzoni. Gineso rekordų knygoje užfiksuotas jo pasididžiavimas – 2077 skirtingų prezervatyvų kolekcija kurią jis pradėjo kaupti nuo 1980 metų. Joje galima pamatyti prezervatyvus iš visų pasaulio kontinentų: Europos, Amerikos, Tolimųjų Rytų.
  • 2010 m. D. Britanija Pietų Afrikos šalims paaukojo 1 milijoną svarų sterlingų tam kad jos aprūpintų savo gyventojus nemokamais prezervatyvai.
  • Neįtikėtina, bet tai tiesa, Centrinėje Afrikoje yra maža šalis – Burundis, kurioje moterys negali net ir norėdamos apsaugoti save nuo lytiškai plintančių ligų. Religiniai įsitikinimai ir papročiai draudžia naudoti prezervatyvus, o vienintele dorybe laikomas tik monogaminiai santykiai arba susilaikymas nuo jų.
  • Ekspertai apskaičiavo, kad šiais laikais per vienerius metus parduodama ir suvartojama 5000000000 (5 mlrd.) prezervatyvų! Dideliai vyrų, o galbūt ir moterų nuostabai: moterys nuperka 40 – 70 proc. visų parduotų prezervatyvų.
  • Pasaulio rinkoje yra daugiau nei 100 kompanijų, gaminančių prezervatyvus. Durex prezervatyvai – vieni žinomsiausių Pasaulyje
  • Statistika rodo, kad daugiausiai žmonių, nesinaudojančių prezervatyvais yra Kinijoje. Ten priskaičiuojama tokių apie 70 proc. Tuo tarpu Prancūzijoje – tik apie 9 poc.
  • Didžioji dalis vyrų nemėgsta prezervatyvų! Pasaulinis statitinis tyrimas parodė, jog daugiau nei 80%. pasaulio vyrų nemėgsta naudoti apsaugos priemonių, ypač prezervatyvų. Žinoma, jie neprieštarauja moterų norui naudoti kontraceptines tabletes, tačiau, tyrimas atskleidžia, jog vyrams sargiai sukelia nemalonius jausmus, diskomfortą. Vyrai taip pat skundžiasi, jog prezervatyvas sugadina ar pablogina malonius sekso pojūčius, todėl, labai dažnai, skatina moteris nenaudoti apsauginių priemonių. Vis dėlto moterys turėtų reikalauti vyrų naudotis sargiais, kad apsisaugotų nuo lytinių ligų.
  • Daugelio žmonių nuostabai, prezervatyvai dažnai yra išbandomi elektros srovėmis. Prieš prezervatyvams pasiekiant prekybos centrus, jie yra išbandomi elektros srovėmis. Tam tikro stiprumo elektra šauna tiesiai į apsauginės priemonės centrą, taip užtikrinant, jog šie būtų efektyvūs. Įdomu tai, jog specialus aparatas primena vyrišką pasididžiavimą. Visgi labai dažnai pasitaiko įvairių nesklandumų, brokų, todėl, siekiant apsisaugoti nuo šeimos pagausėjimo ar lytiškai plintančių ligų, juos reikia patikrinti prieš naudojimą.

Toliau skaityti „Faktai, mitai ir įdomybės iš viso Pasaulio apie prezervatyvus”

Jūsų balkonas – jūsų žiemos sodas

Kad žiemos sodas būtų tikrai įstabus ir patenkintų jūsų komforto bei estetikos poreikius, vertėtų pagalvoti apie keletą jo savybių, kurios jums bus tikrai reikšmingos.

Svarbiausia – sandarus įstiklinimas

Svarbiausia, kad žiemos sodas būtų įstiklintas tikrai deramai. Svarbu, kad būtų trigubas stiklo paketas, tuomet laikysis ir šiluma, mat oro tarpai gerai izoliuoja temperatūrą. Gali būti aukštos klasės aliuminiai rėmai, ir kokybiškas stiklintojų darbas. Tuomet galėsite tikėtis, kad įstiklinimas buvo tikrai vertas dėmesio ir naudingas. Aišku, savo darbą čia turėtų atlikti ir projektuotojas – architektas. Kadangi vienaip bus įstiklinamas balkonas, kuriame nereikia laikyti šilumos, kitaip – žiemos sodas, savotiškas šiltnamis žiemai.

Augalai, kuriems tiks tokia aplinka

SodaiRenkantis augalus, kuriuos patalpinsite žiemos sode, reikėtų irgi atsižvelgti į jų ištvermę šalčiui. Sakykime, saulės šviesos jiems pakaks, net ir žiemos metu, tačiau vis tiek yra labai svarbu įsitikinti, kad augalams tikrai tiks ta gera aplinka. Nereikia tikėtis, kad temperatūra visada sieks dvidešimt laipsnių, gali būti, kad šalčiausiu metu ji visgi liks tik dešimt. Tad reikia, kad augalai galėtų išgyventi tokioje temperatūroje. Lepūs pietų šalių augalai, galintys tik išbūti karštyje, jūsų žiemos sodą galės puošti tik vasarą, tačiau tuomet tai jau bus nebe žiemos, o vasaros sodas, arba eilinė oranžerija…

Šildymas infraraudonaisiais spinduliais

Toliau skaityti „Jūsų balkonas – jūsų žiemos sodas”

SEO paslaugų rezultatai – sėkmė kiekviename paslaugų sektoriuje

SEOLabai svarbi reklamos dalis kiekvienam verslui – tai seo paslaugos. Daugeliu atvejų, tai netgi yra svarbiausias reklamos pagalbos įrankis, nes dažniausiai reklama vyksta internetu. Nors kai kurie žmonės vis dar nemažai laiko skirtia, tarkime, žiūrėdami televizorių, visgi kur kas daugiau tokių, kurie laiką leidžia internete. Ir būtent ten mus ima atakuoti įvairiausios reklamos. Tačiau seo ir tiesioginės reklamos skiriasi.

Neefektyvūs reklamos būdai

Jeigu sakome, kad seo paslaugos yra vienas efektyviausių įrankių reklamuoti savo verslui bet kuriame sektoriuje, tai kokie yra patys neefektyviausi būdai tą daryti? Prastai veikia bet kokia reklama, kuri daroma neapgalvojus, neišanalizavus rinkos ir jos poveikių būdų, neiškomunikavus svarbiausios žinutės. Plakatai laiptinėse, lapeliai ant skelbimų stulpų – tai tikrai mažai efektyvūs reklamos būdai. Lankstinukus mėtyti į pašto dėžutes taip pat reikia atsargiai. Jeigu tikslinė auditorija neskaito spaudos, tuomet neefektyvi bus ir reklama laikraščiuose, žurnaluose.

Kodėl tokia aktuali seo optimizacija?

Toliau skaityti „SEO paslaugų rezultatai – sėkmė kiekviename paslaugų sektoriuje”