Baltymų šaltiniai – kurie maisto produktai bei gaminiai pasižymi didžiausiu kiekiu baltymų maistinių medžiagų?

Tinkamų maistinių medžiagų pasirinkimas gali sudaryti svarbią įtaką ne vien tik vizualiniam kūno vaizdui, tačiau taip pat ir fizinei, psichologinei organizmo savijautai rašo sveikatos gidas. Yra teigiama, kad kiekvieno žmogaus mityba turėtų būti racionali, o joje privalo atsispindėti didžioji dauguma maistinių produktų. Tai yra tiesa, tačiau vertėtų pastebėti, kad kai kurių maistinių medžiagų žmogui reikia daugiau, kitų – mažiau, o be viso to yra neįtikėtinai svarbu nusistatyti mitybos tikslus ir kokia yra racionalios mitybos paskirtis. Kitaip sakant, ko iš atitinkamos mitybos tikitės.

Baltymų šaltiniaiNiekam nėra paslaptis tikriausiai ir tai, kad vizualiai visi norime atrodyti puikiai, jog tai atsispindėtų ir stangrioje fizinėje formoje ir sveikoje šypsenoje. Atitinkamai, dėl šių priežasčių, yra teigiama, kad baltymų šaltiniai žmogui gali suteikti aibę naudos, tačiau privalo būti išgryninti, be jokio papildomų maistinių medžiagų pertekliaus – kaip tai pavyzdžiui, riebalų. Be viso to, yra teigiama, kad baltymų šaltiniai idealiausiai tinka ir tiems, kurie siekia padidinti kūno svorį (raumenų masę) bei tiems, kurie siekia atsikratyti nereikalingų kilogramų, labiausiai orientuotų į riebalinius kūno sluoksnius.

Toliau skaityti „Baltymų šaltiniai – kurie maisto produktai bei gaminiai pasižymi didžiausiu kiekiu baltymų maistinių medžiagų?”

Žieminės padangos – kiek didelė rizika važiuoti jomis vasaros periodu?

Foto: Shutterstock.com

Artėjant pavasariui dauguma dalis vairuotojų pradeda galvoti apie vasarinių padangų įsigijimą, bet dalis šio žingsnio žengti neketina, nes pavasarį ir taip pat vasarą gali važiuoti su tomis pačiomis žieminėmis padangomis. Jei žieminės padangos nedygliuotos, pagal įstatymą viskas yra teisėta, tačiau kaip saugumo atžvilgiu ir žieminių padangų našumu šiltuoju metų sezonu? Ar tikrai jomis galima važiuoti be problemų ar kiekvienam sezonui skirtas atitinkamas komplektas yra svarbus? Apie pavojus, kurie gali atsirasti naudojant žiemines padangas vasaros sezonu, skaityk šiame straipsnyje!

Žieminės padangos ir jų tipai

Prieš susipažindami su pavojais, su kuriais galite susidurti važiuodami su žieminėmis padangomis vasarą, būtų gerai susipažinti su žieminių padangų tipais, nes ne visos žieminės padangos yra vienodos. Žieminės padangos gali būti dalinamos į keturias kategorijas – pagal gumos sudėtį ir techninius parametrus:

1. Žieminės padangos su dygliais. Padangose įmontuotų dyglių dėka, dygliuotos padangos užtikrina sukibimą ir sunkiai pravažiuojamuose, gausiai apsnigtuose ir apledėjusiuose keliuose ir yra pritaikytos pačioms ekstremaliausioms žiemos sąlygomis. Šios padangos bus tinkamiausios kaimo vietovėse arba vietose, kur keliai yra retai valomi, nes važiuojant nuvalytu asfalto paviršiumi, šios padangos bus triukšmingesnės nei nedygliuotos padangos ir negalės užtikrinti vienodo komforto lygmens.Taip pat daugelyje Europos šalių, kuriose žiemos yra šiltesnės, važiuoti su dygliuotomis padangomis yra uždrausta.

2. Dygliuojamos padangos. Šios padangos yra prieinamos ir be dyglių, bet ypatybės ir našumas yra prilyginamas dygliuotoms padangoms. Joms bus patenkinamas našumas ant sniego, bet dyglių trūkumas bus jaučiamas važiuojant stipriai apsnigtu keliu.

3. Skandinavų tipo padangos arba minkštos sudėties nedygliuotos padangos. Šioms padangoms nėra dyglių, tačiau jų guma yra minkštesnė, todėl jos užtikrina puikų našumą ir ant snieguoto, ir apledėjusio kelio paviršiaus. Mikštos sudėties nedygliuotos padangos yra puikiai pritaikytos žemoms temperatūroms ir sunkioms vairavimo sąlygoms, padarant jas populiariomis būtent Lietuvos vairuotojų tarpe.

Skandinavų tipo padangoms būdingas žemesnis triukšmo lygis, taip pagerinamas vairavimo komfortas mieste.

4. Centrinės Europos arba universalaus tipo žieminės padangos. Šios nedygliuotos padangos yra padangų gamintojų bandymas apjungti vasarines ir žiemines padangas viename komplekte. Jos yra populiarios šalyse, kur žiema yra metų laiko pavadinimas su vidutine temperatūra aukščiau 0°C. Šių padangų eksploatacinės savybės ant stipriai apsnigtų ar apledėjusių kelių bus žymiai prastesnės nei kitų žieminių padangų ir jei su jomis nevažiuojate tik nuvalytais miesto keliais, Lietuvos sąlygomis geriau pasirinkti vieną iš kitų žieminių padangų tipų. Šios yra vienintelės iš žieminių padangų, kurias galima naudoti vasaros sezono metu.

Kodėl žiemines padangas naudoti vasarą nėra gera idėja?

Nors daugelis galvoja, kad žieminių padangų naudojimas vasarą yra praktiškai galimas, ekspertų nuomonė ir padangų testavimai rodo priešingai. Straipsnio tęsinyje apžvelgsime keletą svarbiausių argumentų, prieštaraujančių žieminių padangų naudojimui šiltuoju metų laiku!

Toliau skaityti „Žieminės padangos – kiek didelė rizika važiuoti jomis vasaros periodu?”

Kaip suprasti, kad jus seka?

Jeigu norite sužinoti, ar jus seka, reikia būti budriems. Bandyti suprasti, ar yra naudojama kokia nors sekimo iranga, ir ar yra asmenų, kurie įtartinai maišosi jūsų kasdienybėje pastaruoju metu. Štai į ką vertėtų reaguoti, norint atskirti, ar jūs esate sekami.

Jaučiate traškėjimą, prieš pradedant pokalbį telefonu

ProfesionalaiVisų pirma, gali būti, kad jausite, jog prieš jus yra nukreipta pasiklausymo iranga, kuomet šiek tiek pasikeis jūsų telefoniniai pokalbiai. Tikrai nebus taip, kad jums kalbant telefonu jausite kažkieno papildomą kvėpavimą ar kosėjimą. Tačiau gali būti, kad po sujungimo bus papildomas traškėjimas, galbūt kažkoks ūžesys, švilpesys. Tai gali būti indeksas, jog šiuo metu prie jūsų pokalbio tam tikromis bangomis yra prijungta pasiklausymo įranga. Aišku, gali tie simptomai ir apgauti, tačiau tikimybė yra reali, jeigu yra tam pagrindas ir jūs jį žinote. Pavyzdžiui, padarėte nusikaltimą ir dabar galbūt gali kažkas pradėti jus įtarti bei tirti. Paprastesnė pasiklausymo įranga – tai vadinamosios blakės. Jos gali atsirasti pas jus tiesiog naujų daiktų pavidalu, net jeigu tai bus kažkokie nauji daiktai, kurie jums bus padovanoti ar jūsų pačių įsigyti.

Įtartini skambučiai ar laiškai

Toliau skaityti „Kaip suprasti, kad jus seka?”

Plastinė chirurgija – kelias link dailesnių kūno linijų

Svajojate apie visiškai kitokią išvaizdą nei galite pasigirti šiuo metu? Tai nėra bėda, kadangi plastinė chirurgija vis labiau tobulėja ir jos galimybės labiau ir labiau plečiasi. Tiesa, kartu su jomis plečiasi ir chirurgų atsakomybė, tačiau toli gražu ne visi vienodai supranta, kad labai svarbu rūpintis savo pacientu ir tuo pačiu ne visada atlikti tai, ko pageidauja.

Plastinė chirurgija padeda atverti galimybes ir atrodyti visiškai kitai nei iki tol. Paprasčiausiai, kai egzistuoja galimybės – kiekvienas žmogus nori jomis pasinaudoti ir dažniausiai naudojamasi kraštutiniai ekstremaliais variantais, kurie vėliau gali privesti gailėtis. Būtent geras ir atsakingas chirurgas yra tas asmuo, kuris ir turėtų paskatinti nesirinkti maksimaliai labiausiai kūną pakeičiančios operacijos. Šiuo atveju saikas yra labai svarbus, tad įvertinkite tai ir rinkitės galimybes.

Norėdami susirasti geriausią chirurgą, kurio paslaugos tikrai patenkins Jūsų lūkesčius – siūlome atkreipti dėmesį į tam tikras detales, kurias paminėjome žemiau. Galbūt tai šiek tiek supaprastins Jūsų paieškas ir padės rasti ta, ko Jums labiausiai reikia.

  • Labai naudinga išgirsti kitų žmonių paliktus komentarus, kurie padės susidaryti nuomonę. Jeigu neturite pažįstamų, kurie gali išreikšti savo nuomonę šiuo klausimu – rekomenduojame paieškoti atsiliepimų internete. Tai puikus būdas pasitarti ir rasti tai, kas patenkins Jūsų lūkesčius.
  • Skirtingi chirurgai atsakingi už skirtingas sritis ir atlieka skirtingas operacijas. Siūlome tai įvertinti ir tinkis geriausius savo srities specialistus. Problema, kad žmonės kartais skubėdami ir norėdami sutaupyti renkasi nelegaliai savo paslaugas siūlančius medikus, kurie gali padaryti labai daug žalos Jūsų kūnui. Taigi, plastinė chirurgija turi būti atsakingas ir apgalvotas žingsnis.
  • Galiausiai, dar kartą pagalvokite, ar procedūra Jums tikrai yra reikalinga. Natūralu, kad daugelis žmonių turi tam tikrus kompleksus, kuriuos paprasčiausiai norisi pakeisti. Visgi, nereikėtų skubėti ir drastiškai keisti sa kūną. Kur kas paprasčiau ir sėkmingiau yra bandyti pamilti save. Jeigu tai nepavyks – tik tokiu atveju kreipkitės į kvalifikuotą chirurgą, kuris pasiūlys labiausiai priimtinas išeitis.

Toliau skaityti „Plastinė chirurgija – kelias link dailesnių kūno linijų”